JERUZALEM - De nieuwe premier van Israël, Ariel Sharon, heeft vandaag opnieuw een ontmoeting met de vertrekkende premier Barak. Met het oog op de mogelijke vorming van een regering van nationale eenheid zullen de vertegenwoordigers van hun partijen, Likud en de Arbeiderspartij, elkaar later op de dag spreken.
Vrijdag troffen Sharon en Barak elkaar ook al, drie dagen na de premiersverkiezingen die de Likudleider overtuigend won. Toen overlegden zij over de machtsoverdracht en over de mogelijkheid om samen in de regering te gaan zitten. Volgens de leider van het Likud-team, Ehud Olmert, kan de Arbeiderspartij evenveel ministers krijgen als Likud. Dat meldt de Israëlische legerradio.

De Arbeiderspartij is verdeeld over de vraag of het met Likud in zee moet gaan. De huidige minister van Regionale Samenwerking is voorstander van een regering van nationale eenheid. Een ander deel van de partij voelt er meer voor een nieuwe sociaaldemocratische partij op te richten, samen met de links-liberale partij Meretz.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in