Mediagroepen Corelio en Concentra starten begin deze lente een nieuw landelijk radionet op onder de naam Nostalgie. Corelio is ondermeer uitgever van de De Standaard en Het Nieuwsblad.
Radio Nostalgie is al een bestaand radiomerk in Franstalig België, en heeft er een marktaandeel van 10%. Het nieuwe Vlaamse radioproject zal vanaf het voorjaar te horen zijn in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, op de frequenties van respectievelijk Mango, GoFM, Antwerpen1 en Contact Vlaams-Brabant.

'Nostalgie bereikt hierdoor van meetaf aan meer dan 90% van de Vlaamse bevolking', zegt Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder van Corelio. 'Door een intensieve samenwerking met TV Limburg en met de kabelbedrijven in het Limburgse wordt ook gezorgd voor een zo goed mogelijk bereik in het noordoosten van de provincie Limburg.' De algemene leiding komt in handen van Dirk Guldemont. De zender richt zich vooral op actieve dertigers en veertigers. De muzikale focus komt te liggen op muziek uit de jaren '80 en '90.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in