LEUVEN - Magda Aelvoet, die midden 2002 ontslag nam als minister van Volksgezondheid, is kandidaat om de Agalev-Kamerlijst voor Brussel-Halle-Vilvoorde-Leuven aan te voeren. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd tijdens een nieuwjaarsreceptie van Agalev in Leuven.
De partij werkt thans aan poll-lijsten die op 15 februari aan de leden ter stemming worden voorgelegd. Volgende week valt al een beslissing over de senaatslijst.

Agalev-secretaris Jos Geysels stelde "dat paarsgroen II voor Agalev geen vanzelfsprekendheid is, in tegenstelling tot de indruk die de jongste dagen gewekt werd". "Wij zullen in de komende kiescampagne op basis van ons programma voluit in discussie treden met alle andere democratische partijen om de verschilpunten duidelijk te maken. We staan niet te trappelen om in een nieuwe regering te treden, maar wel om punten van ons programma te realiseren."

Geysels toonde zich wel tevreden over de voorbije regeringsdeelname van zijn partij. "We hebben immers zaken gerealiseerd waarvan we nooit hebben durven dromen". Hij verwees hierbij expliciet naar de wet op de rechten van de patiënten en de uittreding van ons land uit de kernenergie. "In tegenstelling tot de andere klassieke partijen - misschien met uitzondering van de VLD - is ons ideeëngoed niet in crisis. Dat is een ongelooflijk pluspunt evenals een voorwaarde voor een kiesoverwinning."