Google is 'Site  van het jaar'
Google is door de Belgische internetgebruikers verkozen tot de beste website van het jaar 2007. De prestigieuze titel van beste groepsblog gaat naar Gentblogt.
Dat is woensdag bekendgemaakt op het jaarlijkste gala van het magazine Clickx. De titel ‘Site van het jaar’ ging naar Google, voor de websites van Kinepolis en Ebay. Volgens organisator Clickx hebben 63.770 mensen gestemd.

In de categorie Kranten & Magazines werd Het Nieuwsblad tweede, en De Standaard vierde. In deze categorie haalde Het Laatste Nieuws de meeste stemmen.

In de lijst van persoonlijke blogs ging de overwinning licht verrassend naar 'Onnozelheid mag!'. De site werd vooral bekend nadat een kandidaat van Vlaams Belang klacht tegen de blogster had ingediend wegens smaad.

Dat de titel van beste groepsblog naar Gentblogt gaat, is niet onverwacht. In twee jaar tijd is de site uitgegroeid tot een stek met 25 medewerkers. Onlangs werd de site door Metatale nog als vierde meest invloedrijke blog van Vlaanderen aangewezen. Vooral voor het coveren van de Gentse Feesten kreeg de website dit jaar positieve kritiek.

Elke stemmer kon maximum drie stemmen per categorie uitbrengen. Er waren ook prijzen voor onder meer fotoblog, community, jeugd en kunst & cultuur. In die laatste categorie haalde de website van Erfgoed Vlaanderen het verrassend voor Cultuurweb en Cultuurnet.