BRUSSEL - De gebeurtenissen bij de N-VA zijn voor die partij een les in bescheidenheid, meent Vlaams minister en Spirit-boegbeeld Bert Anciaux. N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft ,,de laatste weken zijn toekomstig grootste concurrent zodanig zitten ophemelen dat het (voor De Wever) haast onmogelijk wordt Dedecker in de toekomst nog op een geloofwaardige manier aan te vallen'', schrijft Anciaux op zijn weblog.
,,Ze waanden zich bij CD&V-N-V'A onoverwinnelijk. (...) Met elke stijging in peilingen steeg ook de arrogantie bij sommigen van het conservatieve kartel. Bart De Wever is een verstandig man. Maar bescheidenheid is niet zijn grootste troef. Zijn voordurende beledigingen aan het adres van Spirit hangen me al lang de keel uit. Hij waande zich oppermachtig'', schrijft Anciaux.

Volgens de Spirit-minister heeft de N-VA ,,zichzelf de voorbije dagen totaal ondergeschikt gemaakt aan het gedachtengoed van Jean-Marie Dedecker''.,,Nu worden ze opnieuw de trouwe kartelpartner van hun vroegere grootste vijand, de CD&V. Ik heb er geen leedvermaak bij, geenszins. Maar het helpt ongetwijfeld wel om vriend De Wever enige bescheidenheid te leren'', aldus Anciaux.

,,Zo'n boeltje hebben er bij ons nooit van gemaakt.''

,,De N-VA kan dan al volgens sommige peilingen groter zijn dan Spirit. Maar zo een boeltje hebben we er bij ons toch nog nooit van gemaakt. En Spirit leeft al vele jaren met een uiterst moeilijk politicus'', schrijft Anciaux.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in