GENT - Een 20-jarige student heeft afgelopen nacht per ongeluk een fiets in brand gestoken in de Watergraafstraat in Gent. Hij had de fiets even voordien gestolen in de Veldstraat.
De jongeman ging op de loop voor het vuur, maar werd korte tijd later door de politie opgepakt. Eerst ontkende hij, maar zijn neus, die zwart zag van de rook, verraadde hem.

De jongeman, die uit Diksmuide afkomstig is, was op stap geweest in de Overpoortstraat en was op weg naar zijn kot aan het Rabot. In de Veldstraat zag hij een fiets liggen en hij besloot hem mee te nemen. Omdat de binnenband van een van de wielen tussen de spaken was gedraaid, kon hij niet fietsen en sleepte hij de fiets maar mee.

Zwarte neus

In de Watergraafstraat, aan de Sint-Michielshelling, werd hem dat te zwaar, waarop hij met zijn aansteker de binnenband probeerde los te branden. Dat had tot gevolg dat de hele band in brand vloog. De jongeman ging op de loop voor het vuur, maar werd in de buurt opgepakt door een politiepatrouille. Eerst ontkende hij elke betrokkenheid maar toen de agenten hem er op wezen dat zijn neus zwartgeblakerd was van de rook, ging hij tot volledige bekentenissen over.

De jongen werd na verhoor weer vrijgelaten. De brandweer had weinig moeite om de fiets te blussen.