ISLAMABAD - Osama bin Laden beweert in een interview met het Pakistaanse dagblad Dawn van zaterdag te beschikken over nucleaire en chemische wapens. Hij zegt bereid te zijn de massavernietigingswapens te gebruiken.
,,Ik wens te verklaren dat als Amerika chemische of nucleaire wapens tegen ons inzet wij mogelijk terugslaan met chemische en nucleaire wapens.'' De leider van het al-Qaeda netwerk zou het exclusieve interview in Afghanistan woensdagavond hebben gegeven.

Hij voegde er aan toe: ,,Wij hebben chemische en nucleaire wapens ter afschrikking''. Bin Laden wilde niet ingaan op de vraag waar hij de wapens vandaan heeft. Al-Qaeda wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in New York en Washington van 11 september.

Geblinddoekt naar Bin Laden

Volgens de krant zou de journalist van het dagblad in de hoofdstad Kabul geblindoekt in een auto zijn gezet en daarna meegenomen naar Bin Laden. Bij het artikel is een foto geplaatst van de verslaggever met Bin Laden. Dawn is Pakistan's oudste Engelstalige dagblad en heeft een betrouwbare reputatie.

In het vraaggesprek ontkent Bin laden zijn betrokkenheid bij de aanvallen van 11 september niet, maar rechtvaardigt de aanslagen. ,,Amerika en zijn bondgenoten moorden ons uit in Palestina, Tsjetsjenië, Kashmir en Irak. Moslims hebben het recht om Amerika aan te vallen als vergelding.''

De aanvallen waren volgens Bin Laden niet bedoeld om onschuldige slachtoffers te maken. ,,De aanvallen van 11 september waren niet gericht tegen vrouwen en kinderen. De echte doelen waren Amerika's iconen van economische en militaire macht.''