Samson-burgemeester wil echt burgemeester worden
Foto: rr
In Affligem onderhandelen momenteel de kartels VLD-Visie en CD&V-N-VA-Plus voor de vorming van een nieuwe coalitie. CD&V- N-VA-Plus claimt de burgemeesterssjerp en schuift hierbij acteur Walter De Donder naar voren als hun kandidaat.
De Donder is bekend voor zijn rollen als burgemeester in Samson en Kabouter Plop in de gelijknamige serie.

Affligem wordt momenteel bestuurd door een meerderheid van VLD en CD&V. In 2000 haalde de VLD 11 zetels, CVP 5 zetels, evenveel als VU-ID. Na het uiteenvallen van VU-ID splitste de groep in Affligem in Visie en N-VA. Bij deze verkiezingen kwam Visie op samen met de VLD van burgemeester Leo Guns, de N-VA samen met de CD&V. Naast deze twee kartels haalde nog enkel het Vlaams Belang zetels (4).

,,Wij vragen in de eerste plaats dat er niet doorgegaan wordt met Leo Guns als burgemeester. We willen duidelijk een nieuwe wind laten waaien door Affligem en een einde maken aan het affairisme dat er heerst", aldus schepen Paul Geeraerts (CD&V).

Ondanks het feit dat VLD-Visie 43,3 procent haalde en CD&V-N-VA-Plus slechts 36,4 procent meent Geeraerts dat de CD&V met reden de burgemeestersjerp claimt. ,,Wij zijn er immers, in tegenstelling tot de VLD, sterk op vooruitgegaan", zegt hij.