BRUSSEL - Wielerploeg Davitamon-Lotto heeft de samenwerking met sportdirecteur Eric Van Lancker vorige maand stopgezet. Zijn plaats wordt in 2007 ingenomen door de Italiaan Roberto Damiani. Een ontgoochelde Van Lancker suggereerde dinsdag in Gazet van Antwerpen dat José de Cauwer terug achter het stuur zou gaan zitten. Davitamon-Lotto ontkent.
"Van Lanckers contract was ten einde en wij hebben besloten dat niet meer te verlengen", reageerde PR-man Filip Demyttenaere van Davitamon-Lotto. "Het heeft zeker niets te maken met zogenaamde budgettaire redenen. Wij trokken begin juli de Italiaan Roberto Damiani aan als sportdirecteur voor 2007. Hij komt over van LPR en was vroeger aan de slag bij de GS III van Mapei".

"Marc Sergeant gaat wat meer wedstrijddagen voor zijn rekening nemen (ter vervanging van Alan Peiper, die naar T-Mobile trekt, red.) zodat ons aantal sportdirecteurs met vier hetzelfde blijft. Herman Frison en Hendrik Redant blijven immers bij ons aan de slag. Dat José De Cauwer ook een functie als sportdirecteur zou krijgen? Neen. Die werd aangetrokken om zich bezig te houden met de jeugdrenners en zal die taak zoals voorheen blijven vervullen", aldus nog Demyttenaere.

Eric Van Lancker heeft naar eigen zeggen contacten met enkele wielerteams. "Ik hoop eind volgende week mijn nieuwe ploeg bekend te kunnen maken. Ik had reeds diverse constructieve gesprekken, maar ik kan nog niet zeggen met wie. De kans is heel klein dat het een Belgische wordt. Dat wil ik wel al kwijt", dixit Van Lancker.