Boy George weg uit New York
Boy George bij zijn aankomst op Heathrow. Foto: rtr
NEW YORK - Boy George heeft New York de rug toegekeerd en is naar Londen teruggevlogen. Een en ander heeft te maken met de aanklacht tegen de zanger wegens drugsbezit. De politie vond vrijdag veertien zakjes cocaïne in zijn appartement in Manhattan.
De 44-jarige zanger van de groep Culture Club, die in de jaren '80 wereldbekend werd met nummers als ,,Karma Kameleon'' en ,,Do You Really Want to Hurt Me", had naar de politie gebeld met de melding als zou er bij hem ingebroken zijn.

Dat bleek niet te kloppen. George was onder invloed van drugs, en mocht een nachtje ontnuchteren in de cel. Hij is nu aangeklaagd wegens drugsbezit en onjuiste uitspraken tegenover de politie.

Zijn advocaat heeft de beschuldigingen al van de hand gewezen. ,,Hij weet niet vanwaar de cocaïne kwam. Er lopen bij mijn cliënt veel mensen binnen en buiten. Wie iets te verbergen heeft, verwittigt toch niet vrijwillig de politie".

Boy George werd in 1986 in Groot-Brittannië al veroordeeld wegens het bezit van heroïne. Hij zocht toen een ontwenningskliniek op. Hij wordt opnieuw in New York verwacht op 19 december, om zich voor de rechtbank te verantwoorden. Wordt de zanger schuldig bevonden, dan riskeert hij tot vijftien jaar gevangenis.