Mark Coenen wordt algemeen directeur VRT-radio
Foto: belga
BRUSSEL - MarK Coenen wordt vanaf 1 februari 2006 algemeen directeur radio bij de openbare omroep. Hij volgt Frans Ieven op die met pensioen gaat. Dat heeft de raad van bestuur van de VRT vandaag beslist.
Coenen heeft al een heel parcours afgelegd aan de Reyerslaan. Na verschillende opdrachten kwam hij in november 2000 aan het hoofd van Radio Donna te staan. In augustus 2002 werd hij nethoofd van Studio Brussel en luidde hij het herstel van de jongerenzender in. Sinds maart dit jaar was hij Directeur Marktstrategie van de VRT-radio.

In een reactie zegt Coenen de job met ,,heel veel plezier'' aan te nemen, maar hij verklaart ook dat hij zijn handen vol zal hebben. Hij noemt het in elk geval een ,,boeiend moment'' om algemeen directeur radio te worden. Zo wordt uitgekeken naar wat de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid zal in petto hebben. Ook maakt het Vlaamse medialandschap een sterke verandering door. Volgens Ieven wordt de aanstelling van Coenen gedragen door de hele radio-organisatie. ,,Met al zijn deskundigheid zal hij er voor zorgen dat de publieke radio zijn plaats en kwaliteit ook in de digitale context bevestigt en uitbouwt. VRT-radio kan zo een sterkhouder blijven in die nieuwe digitale en multimediale omgeving. Het strategisch inzicht van Mark Coenen is een sterkte voor de openbare omroep van nu en morgen'', zei hij nog.