Penalty gemist, huis vernield
Foto: rr
YAOUNDE - Woedende fans van de Kameroense nationale voetbalploeg hebben zaterdagnacht in Yaoundé het huis en verschillende andere bezittingen van international Pierre Womé volledig vernield. De ’fans’ gaven op die manier uiting aan hun frustratie nadat de voetballer eerder op de avond een strafschop had gemist, waardoor Kameroen de kwalificatie voor het WK in Duitsland in de allerlaatste minuut door de vingers zag glippen.
"Jongeren hebben Womé’s familiehuis, zijn Mercedes en zelfs het kapsalon van zijn vriendin volledig vernield", meldde een nicht van de speler die anoniem wenste te blijven. "Het ging in elk van deze gevallen om jeugdbendes die het Pierre Womé op die manier betaald wilden zetten", aldus de bron. "Geen enkel familielid raakte gekwetst omdat ze niet gereageerd hebben".

Een verantwoordelijke van het Kameroense ministerie van Sport gaf overigens toe dat Pierre Womé, die in Italië bij Inter Milaan de kost verdient, gisteren naar de luchthaven was gebracht in een ’goed beveiligde wagen met geblindeerde ruiten’. Daar nam de onfortuinlijke voetballer het vliegtuig richting Europa.

Kameroen speelde zaterdag 1-1 gelijk tegen het al uitgeschakelde Egypte op de laatste WK-kwalificatiespeeldag van de Afrikaanse zone. Kameroen moest winnen om een WK-ticket af te dwingen, maar spijtig genoeg voor de ’Ontembare Leeuwen’ miste Womé in de toegevoegde tijd de bevrijdende strafschop.