Opslagplaats ’Wallace en Gromit’ gaat in vlammen op
Foto: rr
LONDEN - De opslagplaats waar honderden rekwisieten voor de bekende animatiefilms van Wallace en Gromit gestockeerd lagen, is vanmorgen volledig in vlammen opgegaan. Dat is vernomen van de Aardmanstudio’s, de drijvende kracht achter de onweerstaanbare plasticinefiguren. De opslagplaats was gevestigd in Bristol, in het zuidwesten van Groot-Brittannië.
Arthur Sheriff, woordvoerder van de Aardmanstudio’s, zei dat de ,,volledige geschiedenis'' van het bedrijf in rook was opgegaan. Nick Park, die het onwaarschijnlijke koppel Wallace en Gromit uitvond en Oscars won voor animatiefilms zoals ’The Wrong Trousers’ en ’A Close Shave’, stelde dat het 'vreselijk' nieuws was voor het bedrijf, maar hij relativeerde ook. ,,In het licht van andere tragedies is het niet zo erg'', luidde het.

In de opslagplaats lagen honderden rekwisieten en decors, waaronder ook enkele modellen van Wallace en Gromit zelf. De drie verdiepingen van het gebouw werden door de brand verwoest, maar gelukkig vielen er geen slachtoffers. Niemand was in de opslagplaats toen het vuur uitbrak.

De tragische feiten komen er op het moment dat Wallace en Gromit het met hun nieuwste avonturen zeer goed doen in de Amerikaanse bioscopen. ’Wallace and Gromit: The curse of the Were-Rabbit’ trok het voorbije weekend de meeste bezoekers in de VS, met een recette van naar schatting 16,1 miljoen dollar. De animatiefilm komt binnenkort ook uit in Europa en is onder meer te zien op het Filmfestival van Gent.