'Verdachten planden geen aanslag'
Foto: © Photo News
BRUSSEL - De advocaat van twee verdachten die zijn opgepakt in de zaak rond Bloed-Bodem-Eer-Trouw ontkent dat zijn cliënten een aanslag beraamden. ,,Het is eigenlijk een bende overjaarse pubers'', zegt meester Piet Noë.
Noë werd gevraagd om de zogenaamde ideoloog van de groep te verdedigen en één van de mannen bij wie thuis illegale wapens werden gevonden. Geen van beiden zijn militairen, zegt hun raadsman.

,,Er zijn mensen bij de groep die wapens verzamelen'', geeft Noë toe, ,,maar heel wat zijn aangesloten bij een legale schietclub. Het is eigenlijk een bende overjaarse pubers.''

Hij ontkent niet dat er bij de verdachten ,,laakbare symbolen'' zijn gevonden en dat zij nationaalsocialistische sympathiëen hebben, maar om daaruit te concluderen dat zij hierom ook aanslagen planden, gaat voor Noë te ver.

,,Mark H., de man die wordt geprofileerd als ideoloog van de groep, heeft wel toegegeven dat hij geschreven heeft in een publicatie van BBET (Bloed, Bodem, Eer en Trouw), maar hij is niet hun leidsman.''

Beide verdachten, Mark H. (26) uit Antwerpen en Stijn V.M. (28) uit Ronse, zitten vast in de Gentse gevangenis. Bij Stijn V.M. werden heel wat wapens gevonden. Hun advocaat heeft hen naar eigen zeggen zaterdag bezocht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig