Minstens tien verkeersdoden op de Belgische wegen
Foto: yds
BRUSSEL - Ondanks zonnige weersomstandigheden eiste het weekendverkeer minstens tien doden op de Belgische wegen.
Vrijdag rond 22 uur werd in het Luxemburgse Wellin een 38-jarige vrouw op een scooter twee keer aangereden op een onverlichte strook. De gevallen vrouw werd nogmaals overreden door een auto die zijn weg vervolgde. Het gerecht spoort de bestuurder op. Die nacht overleed in Ekeren een 22-jarige chauffeur na een frontale botsing met een vrachtwagen op het kruispunt van Schriek met de Frans Bresseleersstraat.

Zaterdag rond 6.30 uur reed een motorrijder uit Brugelette in Zinnik achteraan op een tractor. Reanimatiepogingen leverden geen succes op.

Op de E19 in Lot verloor een automobilist uit Manage het leven toen hij de autosnel wilde oversteken en door een voertuig werd gegrepen. Het 51-jarig slachtoffer wilde na een eerder ongeval hulp bieden.

Het westen van Henegouwen werd hard getroffen met drie dodelijke ongevallen. In Frasnes overleed een bestuurder na een aanrijding tegen een boom. Een koprol op de A8 in ter hoogte van Frasnes werd de bestuurder fataal. Zijn twee inzittende kinderen, van 4 en 6 jaar, raakten zwaargewond. In Leuze overleed een motorrijder na een aanrijding met een wagen.

In de nacht van zaterdag op zondag stierf een 38-jarige bestuurder in ’s Gravenbrakel na tegen een boom te zijn gereden.

Zondag rond 3 uur werd een 15-jarige jongen op een weg in Doische (prov. Namen) aangereden door een bestelwagen met Franse nummerplaten. De jongen keerde te voet terug van een avondje uit met een vriend. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon ’s namiddags in het Franse Givet gevat worden. De man heeft bekend.

Rond 10.15 uur botsten twee wagens op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Bodegemstraat in Itterbeek (Dilbeek). Een 70-jarige bestuurster liet daarbij het leven.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig