Ahmadinejad vraagt Amerikaans visum aan
Foto: ap
WASHINGTON - De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft een Amerikaans visum aangevraagd om een bezoek te kunnen brengen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde naties later deze maand. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag bekendgemaakt.
De VS hebben nog geen beslissing genomen over de aanvraag. Washington en Teheran onderhouden al sinds 1979 geen diplomatieke betrekkingen meer, maar visumaanvragen van niet-bevriende staatshoofden en regeringsleiders voor het bijwonen van VN-bijeenkomsten worden doorgaans gehonoreerd.

Ahmadinejad zal waarschijnlijk naar de VS reizen vanuit Cuba, waar volgende week een top van arme landen wordt gehouden. Eerder deze week begon Ahmadinejads voorganger Mohammed Khatami aan een meerdaags bezoek aan de VS op persoonlijke titel. Khatami sloeg bij zij eerste optreden een verzoenende toon aan en riep de VS op tot een dialoog met Iran over het omstreden nucleaire programma van dat land en de politieke meningsverschillen met de VS.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig