Henin verliest US Open
Foto: epa
Justine Henin-Hardenne heeft de finale van US Open verloren. Ze werd in twee sets (6-4, 6-4) verslagen door de Russische Maria Sharapova.
Voor de 19-jarige Sharapova is het de tweede grandslamtitel uit haar carrière na Wimbledon 2004. Ze heeft nu dertien WTA-titels.

Henin-Hardenne, die haar vierde grandslamfinale van het jaar speelde, blijft steken op vijf grandslamzeges (US Open 2003, Australian Open 2004 en Roland Garros 2003-2005-2006) en 28 WTA-titels.

De olympisch kampioene van Athene mist ook de kans om maandag opnieuw nummer 1 van de wereld te worden. Die positie blijft voorbehouden voor de Française Amélie Mauresmo. Sharapova springt dan weer over Kim Clijsters naar de derde plaats op de WTA-lijst.

Justine Henin-Hardenne en Maria Sharapova hadden tot vandaag vijf keer tegen elkaar gespeeld, vier keer was ’Juju’ de beste. Alleen in hun eerste duel, in 2005 in Miami, kon de Russin de zege pakken.

De toeschouwers kregen in het volgepakte Arthur Ashe Stadium meteen waar voor hun geld. Al in de tweede game snoepte een agressief spelende Henin-Hardenne de service van haar opponente af, maar Sharapova beet van zich af en brak de Belgische onmiddellijk terug. Zo ging het in een hoogstaande eerste set gelijk op tot 4-4. Een tweede servicebreak en aansluitend een solide opslaggame leverde Shaparova, niet onverdiend, de eerste set op: 6-4 na drie kwartier tennis. Ook in de tweede set bleven beide atletes het Newyorkse publiek bekoren.

Sharapova pakte vooral uit met harde opslagen en haar sterke forehand, terwijl Henin-Hardenne met korte ballen veel afwisseling legde in haar slagenarsenaal. In een erg spannend en meeslepend gevecht hielden ze elkaar in evenwicht tot 3-3.

In de cruciale zevende game benutte een erg verbeten Sharapova haar tweede breakbal om zo 4-3 voor te komen. Beide meisjes behielden vervolgens hun service, waarna Sharapova bij 5-4 de wedstrijd ijskoud uitserveerde en haar tweede grandslamzege op zak stak.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig