Hitler wilde Bijbel laten herschrijven
BRUSSEL - Adolf Hitler heeft in 1939 een groep Duitse theologen de opdracht gegeven de Bijbel te herschrijven: vrij van Joodse smetten. Dat meldt het Duitse boulevardblad Bild. De Hitler-Bijbel, die de naam ''Deutsche mit Gott. Ein deutsches Glaubensbuch'' kreeg, is onlangs in een Duitse kerk ontdekt.
Het boek werd in 1941 in Weimar uitgegeven en aan duizenden kerken toegestuurd. Het was de bedoeling dat het in ieder huis een plek kreeg naast Hitlers boek ''Mein Kampf''.

De groep theologen richtte in 1939 een ''Entjudungsinstitut'' op, dat als doelstelling had ,,het christendom van het Jodendom te reinigen''. Het instituut verzorgde een groot aantal publicaties waarin een mix werd gemaakt van het christelijke gedachtegoed en nazi-ideeën. Zo verschenen er ook een gebedenboek en een gezangboek die gezuiverd waren van alle niet-arische smetten.

In een geschrift uit 1940 wordt van Jezus gezegd dat Hij alleen dan de Heiland van het Duitse volk kan worden ,,als Hij niet vervuller en voltooier van het Jodendom is, maar zijn sterke vijand en bestrijder''.

In de anti-Joodse Bijbel werden woorden die aan het Jodendom herinneren -halleluja, Zebaoth, Jeruzalem- stelselmatig weggelaten of vervangen.

Van de Tien Geboden maakte Hitler zijn ''Zwölf Gebote''. Daarin komen het zesde(''Gij zult niet doodslaan'') en het achtste gebod (''Gij zult niet stelen'') niet meer voor. Het zevende gebod is veranderd in: ''Halte das Blut rein und die Ehe heilig!'' Het elfde gebod luidt: ''Ehre Führer und Meister''.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in