'Michael Jackson werd vermoord'
Foto: reuters
De vader van de overleden popster Michael Jackson vemoedt dat zijn zoon om het leven is gebracht. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC.
'Ik kan niet geloven dat mijn zoon zomaar om het leven is gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat het om opgezet spel gaat', aldus Joe Jackson op ABC. 'Mijn familie wil heel graag weten hoe het komt dat de autopsieën nog niets hebben opgeleverd.'

De politiechef van Los Angeles, William Bratton, sluit niet uit dat Michael Jackson is vermoord. De baas van de LAPD zei dit in een interview met nieuwszender CNN. De politie zegt dat ze de uitslagen van de autopsie afwacht. 'Dan weten we of daadwerkelijk sprake is van een delict dan wel van een overdosis medicijnen', aldus Bratton. Ook de omstandigheden waarin Jackson stierf en de hoeveelheid medicijnen die hij had genomen, worden nog onderzocht.

Zo zouden er talloze doktersvoorschriften teruggevonden zijn in het huis van Michael Jackson, waaronder ook een zeer krachtig verdovend middel dat gebruikt wordt tijdens operaties.

De politie trekt ook nog de gegevens na van alle dokters die Jackson hebben verzorgd. Volgens een woordvoerder wordt het overlijden pas als moordzaak behandeld als alle resultaten binnen zijn.