Socialistische jongeren bezorgd om vrouwelijk orgasme
Foto: animo
Animo, de socialistische jongeren, start deze zomer een campagne om 'het belang van het vrouwelijk orgasme in de kijker zetten'. 'Onderzoek wijst uit dat meer dan 50 procent van de vrouwen soms een orgasme faket. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, en dat willen we bespreekbaar maken', zegt Anke Gittenaer. Ze mikt op de zomerfestivals om haar boodschap te verkopen, 'de plek bij uitstek om over seks te praten'.
Deze zomer deelt animo op festivals haar 'Female Orgasm…I care!' buttons en affiches uit. Met de campagne roept animo vrouwen op om te durven genieten en mannen om op te komen voor het genot van vrouwen. Want het vrouwelijk orgasme mag best wat hoger op het seksmenu, aldus de socialistische jongeren.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de jonge vrouwen nog geregeld een orgasme faket. Anderen weten niet goed hoe ze moeten klaarkomen. Mannen staan er wel voor open, maar hebben er niet altijd aandacht voor, weten vaak niet waar te beginnen of worden teruggefloten.

Volgens animo zijn zomerfestivals de plek bij uitstek om over seks te praten, vandaar de keuze om de campagne net nu te lanceren. Vanaf volgende week delen animoleden de buttons en affiches uit op onder andere de Gentse Feesten, Maanrock, Rock Zottegem, Lokerse Feesten, Dour en Pukkelpop.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in