Bij de uitsluiting van de Franse kapitein Zinedine Zidane in de WK-finale tegen Italië zijn geen videobeelden gebruikt. Dat zegt de wereldvoetbalbond (FIFA). Zidane werd van het veld gestuurd nadat hij de Italiaan Marco Materazzi een kopstoot in de maag had gegeven. De scheidsrechter had dat niet gezien.
,,De vierde scheidsrechter zag het wel. Hij adviseerde de scheidsrechter en die nam uiteindelijk de beslissing om rood te geven'', vertelde FIFA-woordvoerder Andreas Herren aan de BBC. Het duurde even voor de scheidsrechter rood trok. ,,Dat klopt. Wellicht wilde hij eerst duidelijkheid, vooraleer hij een kaart uitdeelde'', aldus Herren.

De Franse bondscoach Raymond Domenech had na de wedstrijd gezegd dat de FIFA een beroep had moeten doen op videobeelden. ,,Geen van de scheidsrechters had iets gezien. Ze moesten beroep doen op een nieuwe regel: leve de video in het voetbal!''.