De Franse kranten zijn niet mals voor Zinédine Zidane, die in de verlengingen van de WK-finale werd uitgesloten na een kopstoot. "Een gemist afscheid" en "Een triest einde van de carrière", luidt het.

Volgens de toonaangevende sportkrant l’Equipe is het moeilijkste "niet om te begrijpen waarom Les Blues de finale van de Wereldbeker uit handen hebben gegeven (...) maar om aan tientallen miljoenen kinderen uit te leggen waarom u (Zidane) zich zover hebt laten brengen om een kopstoot te geven aan Marco Materazzi."

L’Equipe roept de vergelijking in met Mohamed Ali en Pelé en stelt vast dat "noch zij noch anderen die hun sport volledig hebben beheerst, een status die ook u stond te wachten, ooit op die manier de meest elementaire regels van de sport hebben geschonden." De sportkrant noemt de actie van Zidane dan ook "stom, onherstelbaar en moeilijk te vergoelijken."
"Het land verliest een ’star’ zonder een ’ster’ te winnen", luidt het in Libération. Le Figaro heeft het over de "ultieme en afschuwelijke kopstoot, een niet te rechtvaardigen wraakactie die het afscheid en beeld van Zidane verpest." "We waren sprakeloos toen we zo’n stommigheid zagen."

Nog andere kranten zeggen dat Zidane "zijn afscheid volledig heeft gemist, net zoals hij tijdens zijn carrière een paar keer door het lint is gegaan. Mogelijk lag het aan de druk die te groot werd voor een speler die eigenlijk symbool stond voor eenvoud en rust." .