Verschillende Britse kranten hebben vandaag hulde gebracht aan Duitsland, dat wordt geloofd voor de onberispelijke organisatie van het WK voetbal, de gastvriendelijkheid en de onvoorwaardelijke steun aan de Mannschaft.

"De finale telt niet. Duitsland is de echte winnaar van het WK", schrijft The Times. "De nationale ploeg is misschien niet in de finale geraakt, toch is het toernooi een triomf voor het thuisland. Twee miljoen mensen hebben hun mening over het land bijgesteld en de Duitsers zijn opnieuw fier. Zelfs de Engelse supporters hebben zich goed gedragen, wat voor een deel te danken was aan de ongedwongen manier waarop ze werden behandeld door de politie."

Ook voor The Independent (centrum-links) is Duitsland "de echte winnaar van de Wereldbeker." "Duitsland heeft de wereld verbaasd en verrast. De organisatie was een voorbeeld, wat te verwachten was van een land dat bekend staat om zijn drang naar precisie. Verrassender was de aanhoudende gastvriendelijkheid waarmee Duitsland zijn bezoekers in de armen sloot en het spontane enthousiasme waarmee de Duitsers hun team hebben gesteund."