De Italiaanse kranten putten zich uit in superlatieven om de Squadra Azzurra te loven na de winst op het WK in Duitsland. ,,De wereld is van ons", ,,Wij zijn de kampioenen", ,,Het Italië van de kampioenen", is maar een greep uit de ronkende titels waarmee de ploeg van Marcelo Lippi wordt bewierookt.

"De wereld is van ons", schrijft La Repubblica, dat het heeft over "emoties, spanning en vreugde tot de laatste strafschop", die Italië de WK-winst opleverde. "Over 25 jaar zal de generatie jongeren die er een gelukzalige feestnacht heeft opzitten, hierover herinneringen ophalen. In het album over souvenirs uit het leven zal 9 juli 2006 geboekstaafd staan als pure vreugde", klinkt het in het editoriaal van Italiës populairste dagblad Corriere della Sera. "Wij zijn kampioenen want we zijn Italianen", gaat het verder. "Over de hele planeet zal het wit-rood-groene paspoort met bewondering worden behandeld."

"Wij zijn de kampioenen", luidt de titel van La Stampa. "We zitten op het dak van de wereld. Dit is de meest gekke maand uit de geschiedenis van het Italiaanse voetbal", verwijst de krant ook naar het omkoopschandaal waarbij enkele topclubs degradatie riskeren.

"Italië, hart van de wereld", aldus Il Messaggero, de krant van de hoofdstad. "Jullie waren grandioos", klinkt het lovend aan het adres van de Italiaanse selectie, die maandag in Rome door de regering zal gehuldigd worden, waarna het in twee open bussen door de straten van Rome zal gaan tot het Circus Maximus. Daar staat een groot feest gepland.