BRUSSEL - Striptekenaar Herr Seele vraagt dat Vlaams Blok-kopstuk Filip Dewinter een stripprent van Cowboy Henk -mét een lachend hoofd van de auteur erbij- van zijn website verwijdert. De opname is uit zijn verband gerukt, vindt Herr Seele. Filip Dewinter toonde zich ondertussen al bereid zijn site aan te passen.
In het kader van het verkiezingsprogramma van de VRT maakt Herr Seele een aantal strips. ,,Ik heb daarvoor met alle partijen gesproken, en ja, ik ben ook in het hol van de leeuw geweest. Dewinter vertelde dat hij een grote fan van Cowboy Henk is'', vertelde Peter van Heirsele telefonisch.

Tot zijn naar verluidt niet geringe verbazing prijkt nu een foto van dit bezoek op de website van Filip Dewinter. Zonder toelichting is deze opname uit zijn verband gerukt, zegt Herr Seele.

Filip Dewinter zegt bereid te zijn om de foto’s van Herr Seele van zijn website te halen. Maar hij wijst er wel op dat het de striptekenaar zelf is die bij het Vlaams Blok is langsgekomen om een tekening van Cowboy Henk op de schouw van het partijsecretariaat in Antwerpen te maken.

,,Herr Seele is met een cameraploeg op bezoek geweest in ons partijsecretariaat. We hebben foto’s van dat bezoek genomen en ik heb toen gezegd dat ik die op mijn website zou plaatsen. Hij had er toen blijkbaar geen problemen mee'', zegt Dewinter.

,,Maar het is niet mijn bedoeling hem te compromitteren'', zegt Dewinter. ,,Indien hij dat per sé wil, dan wil ik die foto’s van mijn website halen'', zegt de politicus.