KEULEN - De politie van de Duitse stad Keulen tast in het duister over de achtergrond van de bomaanslag waarbij gisteren 22 mensen gewond raakten. De televisiezender ZDF berichtte dat achter de aanslag geen politieke, maar criminele motieven zaten. De politie wil dat niet bevestigen, maar wilde wel kwijt dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een terroristische aanslag gaat.
De precieze aard van de gebruikte explosieven heeft de politie nog niet kunnen vaststellen. Vermoedelijk is een spijkerbom gebruikt. Na de klap lag de omgeving bezaaid met spijkers en glas. De bom is waarschijnlijk op straat afgegaan, maar waar precies weet de politie nog niet. Onderzocht wordt of de bom verstopt zat in een fiets, die zwaar beschadigd is teruggevonden.

De explosie deed zich kort voor 16 uur voor in de wijk Mülheim, in een straat met voornamelijk Turkse winkeltjes en eethuisjes. Een gewonde werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht. Gisteravond meldde de politie dat de man niet meer in accuut levensgevaar is.