BRUSSEL - Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel "neemt akte" van het feit dat de Italiaanse premier Berlusconi een regering gevormd heeft met extreem-rechts. Dat zei de minister zondagmiddag in het RTBF-journaal. Berlusconi stelde zondag zijn nieuwe coalitie voor.
Michel verklaarde na de verkiezingsuitslagen een klein maand geleden al geen sancties te zullen nemen tegen Italië. De PRL-minister zei toen het Belgische voorzitterschap, dat volgende maand van start gaat, niet te willen hypothekeren.

"Ik leg me neer bij de verkiezingsuitslagen. Ik hoop dat de daden van de Italiaanse regering blijk zullen geven van de democratische waarden die aan de basis liggen van de Europese samenleving", zo herhaalde Michel ook vandaag

"Mijn persoonlijke mening is evenwel bekend", zo voegde hij er aan toe. "Ik blijf ervan overtuigd dat Umberto Bossi (Lega Nord-minister van hervorming en decentralisatie) extreem-rechtse ideeën voorstaat en dat het niet goed is dat hij in de regering zit", aldus nog Michel in het middagjournaal.