Na de afstraffing van Real Madrid door Valencia (3-0) zaterdag kon FC Barcalona zich gisteravond tegen Villarreal verzekeren van de titel. De eerste stap op weg naar de tripel, want woensdag speelt Braça tegen Athletic de Bilbao de finale van de Copa del Rey. Op 27 mei staat de Champions League-finale op het programma tegen Manchester United.
Barcelona begon zich al op te maken voor het titelfeest toen het 1-0 voorkwam. Keita scoorde na 12’. Na 20 minuten deed Llorente Nou Camp een eerste keer verstommen met zijn gelijkmaker. Barça kwam nog voor rust op 3-1 via goals van Eto’o en Abidal.

De match kantelde toen Abidal net als afgelopen week in de halve finale van Champions League tegen Chelsea rood kreeg. Fernandez zette de strafschop om. In de 92’ vergalde Llorente het titelfeest definitief met de 3-3.

Barcelona kan volgende week een nieuwe poging wagen de titel binnen te halen op bezoek bij Mallorca. Barça telt nu 86 punten, een record in de Primera Division met twintig ploegen. Real Madrid is met nog drie speeldagen te gaan tweede met 78 punten.

Opmerkelijk is dat Villarreal het volgende week weer goed kan maken met Barcelona. Tegenstander is immers Real Madrid. Als Villarreal wint, is Barcelona sowieso kampioen.