WENEN - Een hotel in het Oostenrijkse Tirol zorgt voor ophef in de plaatselijke media en de lokale toerisme-industrie door geen Joden als gasten te willen aanvaarden. Dat meldt de krant Tiroler Tageszeitung.
Een gezin van zeven uit Wenen had het appartementenhotel Haus Sonnenhof in het dorp Serfaus om een reservatie gevraagd. Per e-mail antwoordde de eigenares dat, hoewel de ruimte vrij was, zij geen Joodse gasten wilde wegens 'slechte ervaringen' uit het verleden.

De regio rond Serfaus is de voorbije jaren vrij populair geworden bij joods-orthodoxe toeristen, en verscheidene hotels in Tirol begonnen koosjer voedsel op het menu te zetten.

Andere hoteleigenaars in het dorp reageerden geschrokken. Het veto van Haus Sonnenhof is niet alleen 'slecht voor het imago', eens zo'n incident bredere bekendheid krijgt, dreigt de plaatselijke toeristische industrie in haar geheel in de klappen te delen.

De eigenares van het appartementenhotel was niet bereikbaar voor commentaar. In een interview met de Tiroler Tageszeitung gaf de vrouw geen rechtvaardiging voor haar e-mail.

Het gezin uit Wenen gaat sowieso elders met vakantie. 'Ik wil mijn vakantie niet in een racistisch nest doorbrengen', aldus de vader. 'En ik zal al mijn vrienden op de hoogte brengen van wat in Tirol gebeurt.'