DUINKERKE - De Duitser André Greipel (Team Columbia) heeft de zesde en laatste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC) gewonnen. De eindzege ging naar de Portugees Rui Faria Da Costa (Caisse d'Epargne).
Greipel haalde het in de 172,3 kilometer lange slotrit van Lesquin naar Duinkerke in een massasprint voor Belgisch kampioen Jürgen Roelandts (Silence-Lotto) en de Fransman Sebastien Chavanel (Française des Jeux).

Het waren Bart Vanheule, de Deen Martin Mortensen, de Australiër Adam Hansen en de Fransen David Boucher, Nicolas Jalabert, Sébastien Duret en Jonathan Thiré die de eerste van negen plaatselijke ronden aan de Franse kuststad mochten aansnijden met net iets meer dan een halve minuut voorsprong op het peloton. Daar onderhielden de renners van Caisse d'Epargne het tempo voor hun leider Rui Faria Da Costa.

Op 23 kilometer van het einde moest Adam Hansen met een lekke achterband zijn medevluchters laten rijden. Het peloton, waarin nu de mannen van Besson zich op kop hadden gezet voor sprinter Jimmy Casper, volgde op drie ronden van het einde nog slechts op 19 seconden van de zes vluchters.

Ook de renners van Skil-Shimano kwamen een handje toesteken zodat de kloof met de leidersgroep alsmaar kleiner werd. Jonathan Thiré moest er voorin eveneens af zodat nog slechts vijf leiders de slotronde konden ingaan. Dit met een voorsprong van 15 seconden op het peloton.

De aangekondigde massasprint kon niet ontlopen worden ook al probeerde Martin Mortensen nog in de slotkilometers uit de greep van de grote groep te blijven.