De kroongetuige à charge in de moord op de Libanese ex-premier Rafik Hariri zegt zich in Europa schuil te houden, zo heeft een Koeweitse krant donderdag bericht.
De Koeweitse krant al-Seyassah meldde een telefoontje van Mohammed Zoehir Al-Saddik te hebben gekregen waarin hij zei: 'Ik hou me op een geheim gehouden plaats verborgen, dicht bij Frans grondgebied en bij het Internationaal Strafhof. Ik ben in goede gezondheid'. Voorts zei de oproeper dat hij 'nog altijd in Europa' is en voor zijn leven vreest.

De man zegt meerdere brieven naar het Internationaal Strafhof in Den Haag te hebben geschreven om een stand van zaken te geven omtrent de moord op de Libanese ex-premier op 14 februari 2005. Nog volgens de Koeweitse krant liet hij de Libanese justitie ook weten dat zijn leven in gevaar is en dat hij al drie keer doelwit van een moordpoging is geweest.

Woensdag liet het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat Mohammed Zoehier al-Saddik bijna een maand geleden zijn woonplaats heeft verlaten. Hij woonde sinds 2005 in Frankrijk.