Cisco Systems en Thuiszorg Vleminckveld zijn maandagavond uitgeroepen tot de beste werkgevers van 2008. Het jaarlijkse, grootschalige onderzoek wordt uitgevoerd door het HRM Centre van de Vlerick Leuven Gent Management School.
De 'Beste Werkgever' is een grootschalig onderzoek binnen de EU naar werkgevers die hun personeelsbeleid centraal stellen in hun bedrijfspolitiek.

Simultaan werd in alle Europese lidstaten opgeroepen om deel te nemen aan het onderzoek. Alle organisaties (profit, non-profit en overheid) met meer dan 50 werknemers konden deelnemen. De beste Belgische werkgevers komen automatisch in aanmerking voor een plaats op de Europese lijst, die midden mei wordt bekendgemaakt in Dublin.

Thuiszorg Vleminckveld haalde de eerste plaats bij de bedrijven met minder dan vijfhonderd medewerkers. 'De 134 gelukkige werknemers heeft Thuiszorg Vleminckveld te danken aan de aandacht voor de persoon achter de medewerker. De werknemers krijgen een stem waarnaar geluisterd wordt aan de hand van denk- en werkgroepen. Tenslotte wordt er veel aandacht gegeven aan persoonlijke ontwikkeling', aldus het onderzoek.

Cisco Systems won bij de bedrijven met meer dan vijfhonderd medewerkers. 'De 563 werknemers van Cisco Systems zijn trots te mogen werken voor deze organisatie. Bovendien waardeert men het respect dat de werkgever toont voor de medewerkers en de aandacht die geschonken wordt aan de relaties tussen werknemers onderling', aldus het onderzoek.

Binnen de top 10 van de bedrijven met minder dan 500 medewerkers ging de tweede plaats naar Schoenen Torfs en de derde plaats naar Microsoft. Binnen de Top 10 van de bedrijven met meer dan 500 medewerkers behaalde Federal Express de tweede plaats en McDonald’s de derde plaats.

Genzyme Flanders ontving de Award voor Respect voor de dagelijkse aandacht van de organisatie naar de mens achter de medewerker. 'Genzyme Flanders stimuleert haar medewerkers een goed evenwicht te bewaren tussen werk en privé', aldus het onderzoek.

Federal Express kreeg de Award voor Diversiteit. 'Diversiteit zit in de bedrijfscultuur ingebakken. Het bedrijf heeft respect voor elke medewerker: van hoog tot laag, jong tot oud, van welke origine, nationaliteit of welke geloofsovertuiging ook', luidt het.