Maandag is voor het Hof van Beroep in Luik de arbitragezaak gestart tussen Geel, Namen en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
De polemiek tussen beide clubs legde begin september de competitiestart in tweede klasse lam. Zowel Geel als Namen eisten toen het recht op om in tweede te mogen starten, wat de KBVB betwistte. Na een ware procedureslag kregen de clubs gelijk van de rechtbank.

Of er effectief een arbitrage komt, staat nog niet vast. De KBVB diende immers een eenzijdig arbitrageverzoek in, wat door de rechter in Namen werd afgewezen. De KBVB trok daarop naar het Hof van Beroep in Luik, dat nu op zijn beurt heeft beslist om de twee clubs te horen in de maand mei. Zowel Geel als Namen gaan evenwel niet akkoord met het eenzijdig optreden van de KBVB in deze arbitrageprocedure.

Anderzijds is het ook mogelijk dat het oordeel ten gronde van de rechtbank in Namen (de beslissing om Namen in tweede klasse te laten starten is voorlopig omdat ze werd genomen door een rechtbank in kort geding) valt voor het arrest van het Hof van Beroep in Luik.

De zaak Namen-Geel is met andere woorden nog lang niet van de baan.