De Amerikaanse mediagroep Dow Jones neemt de Nederlandse financiële nieuwsdienst Betten Financial News over. Dow Jones gaat Betten combineren met zijn eigen financiële nieuwsdienst in Nederland.
Dat maakte het concern maandag bekend. Dow Jones wil klanten met de overname uitgebreidere verslaggeving bieden en een 'versterkt' inzicht in de Nederlandse financiële markten. Het mediabedrijf maakte geen overnamesom bekend.

Bestuurder Clare Hart van Dow Jones stelt in een toelichting dat het bedrijf de dekking van lokale markten in lokale talen wil vergroten. Dow Jones publiceert ook in het Arabisch, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. Het Amerikaanse mediabedrijf leverde al Nederlandstalige kopij, maar dit gebeurde met een kleine redactie. Bij de redactie van Betten werken tien mensen.

Betten Financial News is eind 1995 opgericht. Het bedrijf draagt de naam van Herman Betten, een van de grondleggers. Betten verzorgt financiële berichtgeving voor de financiële sector en mediapartijen. Onbekend is hoeveel omzet het daarmee genereert. Mede-oprichter Jan-Willem Struiksma wilde daar maandag niets over zeggen.

Andere partijen op de Nederlandse markt voor financiële informatie zijn het nationale persbureau ANP, dat een samenwerkingsovereenkomst heeft met het Britse Reuters, en het Amerikaanse Bloomberg.

Dow Jones is vorig jaar overgenomen door de Amerikaans-Australische mediamagnaat Rupert Murdoch. Het vlaggenschip van Dow Jones is de zakenkrant The Wall Street Journal.