De BBC heeft alle 83 afleveringen van de komische tv-serie "Allo Allo" over de bezetting door de nazi’s van een Normandisch dorpje aan het Duitse televisiestation ProSiebenSat1 verkocht, zo heeft een woordvoerster van de Britse openbare televisie maandag bekendgemaakt.
Het uiterst populaire "Allo Allo" liep op de BBC tussen 1982 en 1991, en ook al twee keer op de Vlaamse openbare omroep. Het vertelt de lotgevallen van de Franse caféuitbater René Artois (vertolkt door Gordon Kaye) en zijn entourage die enigszins samenspannen met enkele officieren van het Duitse bezettingsleger met het oog op de verkoop van een "waardevol" schilderij na de oorlog, maar die anderzijds ook pogen Britse piloten te laten ontsnappen en verzetslieden zijn.

De figuren belanden steevast in de meest onmogelijke, onverwachte en absurde situaties, die meestal via ingewikkelde intriges van wisselende coalities te boven worden gekomen. De makers, David Croft en Jeremy Lloyd, verfijnden de humor zodanig dat running gags soms van personage wisselden of een andere inhoud kregen.

In Duitsland was de serie nog niet te zien vanwege het onderwerp, aldus de woordvoerster die ervan overtuigd is dat de Duitsers ook zullen vallen voor de humor. Al lijkt dit niet evident gezien een reeks gags en running gags zijn opgebouwd rond accenten en tongval van de personages.