Vrachtschip gestrand voor kust Frankrijk
Foto: reuters
In het westen van Frankrijk is een klein vrachtschip door het stormweer terecht gekomen op het strand. Sinds gisteravond is ook een man vermist.
Langs de Franse westkust haalde de wind vanmorgen snelheden van 110 kilometer per uur. Op zee vormden zich golven tot zes meter hoog.

De Artemis, een vrachtschip van 88 meter, werd rond 7.45 uur op het strand van Sables-d'Olonne gegooid, aldus de maritieme prefectuur van de Atlantische kust in Brest. Er waren zeven mensen aan boord, maar niemand raakte gewond. De cargo was leeg en veroorzaakte bij het ongeval dan ook geen vervuiling.

Meer in het noorden, in Bretagne, wordt verdergezocht naar een 26-jarige man die zondagavond verdween nadat hij in de haven van Relecq-Kerhuon, bij Brest, door de storm in het water terecht kwam.

In het westen van Frankrijk moest de brandweer vanmorgen al 200 interventies uitvoeren door het noodweer, onder andere om mensen ter hulp te komen die door overstromingen in hun auto geblokkeerd zitten.

De verbindingen met de belangrijkste eilanden in het westen van Bretagne, onder andere Ouessant en Sein, zijn opgeschort.