BERN - SAirGroup veroorzaakt angst voor de werkgelegenheid binnen het bedrijf. De Zwitserse socialisten wil dat de overheid tussenkomt. Het kabinepersoneel wil een vertegenwoordiger in de nieuwe Raad van bestuur.
De verklaringen van de voorzitter van de Raad van bestuur Eric Honegger stellen niet gerust. De Zwitserse socialisten waarschuwen er in een persbericht voor dat de Zwitserse maatschappij binnenkort in buitenlandse handen zou kunnen overgaan. Daarmee zouden duizenden jobs in gevaar komen.

Daarom eisen de socialisten dat de Zwitserse regering zich engageert om het bedrijf te redden. Ze willen ook dat er competente mensen benoemd worden om te zetelen in de nieuwe Raad van bestuur.

Raad van bestuur

Ook bij het personeel zit de schrik er goed in. De vakbond van het kabinepersoneel eist daarom dat er binnen de nieuwe Raad van bestuur een plaatsje zou vrijgehouden worden voor hun vertegenwoordiger. De vakbond gaat daarom gesprekken aanknopen met andere personeelsvakbonden.

De Zwitserse vereniging van werknemers in de commerciële sector (SSEC) gaat nog verder. Het SSEC wil het onmiddellijke ontslag van Honegger. Zo ver wil men bij de SAirGroup niet gaan. Toch wordt dat scenario ook niet helemaal uitgesloten.