GAZA - Volgens Palestijnse bronnen zijn er plannen voor een ontmoeting tussen de Palestijnse leider Yasser Arafat en de Israelische eerste minister Ariel Sharon. Dat heeft een Palestijnse woordvoerder bekendgemaakt. De meeting zou plaatsvinden voor Sharon naar Washington gaat op 19 maart.
Maar een woordvoerder van Sharon was niet op de hoogte van de plannen. Volgens hem blijven de Israëli's bij hun plannen dat het Palestijnse geweld eerst moet stoppen vooraleer er onderhandelingen konden opgestart worden.

Arafat

De Palestijnse president Yasser Arafat heeft in een toespraak in de Palestijnse Wetgevende Raad gezegd dat wat hem betreft de besprekingen onmiddellijk hervat kunnen worden. Het was de eerste bijeenkomst van het parlement sinds het begin van de onrust in de Palestijnse gebieden, bijna een half jaar geleden.

"Ik roep het Israëlische volk en zijn leiding op: onze harten zijn open en onze handen zijn uitgestrekt om de vrede der moedigen te bereiken", aldus Arafat. Hij betoogde dat de Palestijnen de 'strategische keuze' voor vrede hebben gemaakt.

Golf van geweld

Intussen raast een nieuwe golf van geweld over het land. Volgens de Palestijnse politie werd vandaag een Palestijn in de Gazastrook doodgeschoten door Israëlische soldaten. Het Israëlisch leger zegt de zaak te onderzoeken.