Vonn onder het mes voor après-skiblessure
Foto: reuters
De Amerikaanse Lindsey Vonn, kersvers wereldkampioene afdaling en super-G op het WK ski in het Franse Val d'Isère, heeft zich maandag tijdens een feestje aan de duim geblesseerd en moet geopereerd worden. Dat maakte de Amerikaanse federatie dinsdag bekend.
Vonn blesseerde zich maandagavond tijdens een feestje voor haar overwinning. De 24-jarige Amerikaanse sneed zich in de duim bij het openen van een fles champagne. Nadat de fles opengedaan was met een ski, had Vonn de fles vastgenomen om de inhoud op haar omstaanders te gieten.

Vonn reisde dinsdag naar het Oostenrijkse Innsbruck om daar bij een specialist te laten onderzoeken of er geen pezen geraakt zijn. Dat bleek wel degelijk het geval te zijn, waardoor een ingreep nodig is. De Amerikaanse blijft tot woensdag in Innsbruck, maar haar deelname aan de reuzenslalom van donderdag en de slalom van zondag komen alvast niet in het gedrang. De woordvoerder van de federatie verklaarde wel dat Vonn niet deelneemt aan de landencompetitie.

'Ik denk echt dat ik minder gevaar loop als ik tegen 130 km/u van de piste kom. Ik heb een beetje pijn, maar het hindert me niet', had de tweevoudige wereldkampioene laten optekenen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig