LEUVEN - Leuven heeft een nieuwe campagne gelanceerd om eenieder op te roepen gebruikte kauwgom niet langer op straat te gooien. Om op een ludieke manier de aandacht te vestigen op achtergelaten kauwgom, zijn op diverse plaatsen tassen, broeken en kleine schoenen op voetpaden en banken gekleefd.
Op vijf locaties werd een metershoge schoenhiel geplaatst waaraan slierten kauwgom hangen. Weggeworpen kauwgom verkleurt na een tijd van wit tot zwart en levert niet enkel een wansmakelijk straatbeeld op, maar is ook bijzonder moeilijk op te ruimen.

In augustus en september werd de Bondgenotenlaan gereinigd en ingesmeerd met een product dat het makkelijker maakt kauwgom, vetvlekken, graffiti... te verwijderen. De kostprijs hiervan bedroeg 60.000 euro. Ook andere Leuvense straten worden ermee ingesmeerd.

De vastgekleefde voorwerpen zorgen sinds gisteren overigens voor paniektelefoons bij de Leuvense politie van mensen die gewag maken van ,,verdachte pakketten'' en die om een tussenkomst van de ontmijningsdienst DOVO vragen. Er werden ook al van deze voorwerpen binnengebracht bij de politie omdat men dacht dat ze verloren of achtergelaten waren.