Becks papt aan met Barbie
Foto: ap
LONDEN - Ken, het poppenvriendje van Barbie, heeft een grondige esthetische chirurgie ondergaan en lijkt voortaan drommels veel op mediavedette en voetbalmiljonair David Beckham. Het nieuws van de ingreep werd wereldkundig gemaakt door de Britse massakrant Daily Mirror.
Ken dankt de ingreep -het blond verven van de haardos, andere gelaatstrekken en een blitse zonnebril- aan zijn 45ste verjaardag (Barbie is al 47). Ken-chirurg met dienst was Hollywoodstilist Philip Bloch, die pocht dat hij Barbie’s vriend een ,,nieuwe geest, lichaam en ziel'' heeft gegeven.

Toen het plastic mannetje in 1961 het levenslicht zag, moest hij door het poppenleven als ,,lookalike'' van Neil Diamond. Becks werd als nieuwe vriend van Barbie gekozen omdat de 30-jarige middenvelder van Real Madrid zowat het bekendste vip-voorbeeld is van de trendy ,,metrosex''-look.

Die poging tot hip uiterlijk houdt in dat mannen een synergetisch samensmelten zoeken van sportief-mannelijke met vrouwelijke, knuffelbeerachtige aspecten.

De immer diepgravende Mirror vraagt zich nu af of Barbie bij haar volgende poetsbeurt, bijvoorbeeld voor haar vijftigste verjaardag, de nobele gelaatstrekken (en strakke kontje) gaat krijgen van mevrouw Beckham (31), alias Victoria, alias Posh Spice.