Rio bereid om GP België te vervangen
Foto: rr
RIO DE JANEIRO - Burgemeester Cesar Maia van Rio zegt dat zijn stad bereid is om de vrijgekomen plaats in te nemen op de kalender van het wereldkampioenschap Formule 1 na het wegvallen van de GP van België.
De Internationale Automobielfederatie (FIA) liet woensdag weten dat er op 17 september 2006 geen Grote Prijs zal zijn in Spa-Francorchamps, omdat de noodzakelijke aanpassingen aan de installaties niet tijdig kunnen uitgevoerd worden.

,,Wij weten dat België weggevallen is en stellen ons ter beschikking om onze GP te organiseren'', verklaarde de eerste burger van de stad die de Grote Prijs F1 van Brazilië al eerder organiseerde van 1981 tot 1990, tot de Braziliaanse manche aan Sao Paulo werd toevertrouwd.

De Grand Prix zou kunnen plaatsvinden op het Nelson Piquet-circuit, dat momenteel niet wordt gebruikt en dat binnenkort grote verbouwingswerken zal kennen met het oog op de Pan-Amerikaanse Spelen in 2007. Zo komt er een velodroom, een zwemcentrum en een polyvalente sporthal.

Maia is van mening dat hij tot september voldoende tijd heeft om het circuit, dat in het westen van de stad in Jacaperagua ligt, opnieuw operationeel te maken. Brazilië ontvangt op 22 oktober 2006 al een Grote Prijs in Sao Paulo op het circuit van Interlagos.