LOS ANGELES - Nadat de fans eerder de vijf basisspelers konden kiezen, zijn nu ook de namen van de veertien bankzitters (zeven per ploeg) voor het komende All Star Game in de NBA bekend. De galamatch wordt op 19 februari in Houston gespeeld.
De twee coaches, Flip Saunders (Detroit) voor het Oosten en Avery Johnson (Dallas) voor Westen, maakten donderdag bekend wie ze voor hun respectievelijke ploegen oproepen.

Drie Europeanen horen tot het keurlijstje. Allen spelen ze in de Western Conference. Voor de Duitser Dirk Nowitzki (Dallas), de beste speler op het voorbije EK, is het al de vijfde opeenvolgende keer dat hij aan het All Star Game mag deelnemen. De Fransman Tony Parker (San Antonio), die in Brugge is geboren, viert dan weer zijn debuut, net als Pau Gasol (Memphis), die de eerste Spanjaard én de eerste Grizzliesspeler is die naar het All Star Game mag. Ze zijn tevens de negende en tiende Europeaan uit de geschiedenis die voor deze hoogmis van het basket worden uitgenodigd.

Andere nieuwkomers zijn Chris Bosh (Toronto), Chauncey Billups en Richard Hamilton (beiden Detroit). Flip Saunders, coach van Detroit, selecteerde bovendien nog twee andere Pistons, Rasheed Wallace en Ben Wallace. Daardoor heeft Detroit vier vertegenwoordigers in het All Star Game, wat nooit eerder is vertoond. In het verleden mochten wel al eens vier spelers uit hetzelfde team aan de galamatch deelnemen, maar daar was dan wel steeds minstens één speler bij die door het publiek was uitgekozen.