Daems lijstduwer in Herent
Foto: ©rr
HERENT - Rik Daems duwt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de VLD-lijst in Herent. Dat heeft het lokale partijbestuur gisteravond beslist. Uittredend gemeenteraadslid Jos Renard is lijsttrekker. De VLD zetelt in Herent in de oppositie en heeft er drie verkozenen.

Rik Daems verlaat Leuven nadat begin dit jaar zijn relatie met PS-kamerlid Sophie Pécriaux bekendraakte. De VLD'er gaf ook het VLD-fractieleiderschap in de Kamer. In de Leuvense gemeenteraad volgt Jenni Thys hem op.

In een gemeenschappelijke mededeling stellen Jos Renard en Rik Daems ,,dat ze in Herent een zichtbaar gemotiveerde campagne zullen voeren met respect voor de jarenlange inzet van burgemeester Willy Kuijpers.'' Over het feit dat hij genoegen neemt met het lijstduwerschap stelt Daems dat ,,de sterkte van onze VLD-lijst het team is''. ,,Als je je pas in een gemeente vestigt doe je dat in de eerste plaats met respect voor de mensen die reeds lange tijd het voortouw nemen in die gemeente. Vandaar mijn lijstduwerschap'', aldus de VLD-topman.