ANTWERPEN - Luc Coorevits heeft er alle vertrouwen in dat de subsidie voor de Gedichtendag van Behoud de Begeerte in orde komt. Dat heeft hij vanmiddag aan het persagentschap Belga gezegd na een gesprek met Dorian Van Der Brempt, adviseur letteren en beeldende kunst van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux.
"Gedichtendag is een belangrijk initiatief", aldus Van Der Brempt. "Over de inhoud is iedereen het eens, het initiatief zal doorgaan. De paperassen moeten enkel in orde worden gebracht. Aan de toegezegde subsidie wordt niet geraakt. Behoud de Begeerte krijgt het beloofde bedrag". Het zou gaan om 18.590 euro (750.000 frank).

Toch vindt Coorevits het "belachelijk" om nu nog te praten over de subsidie van vorig jaar. De hele zaak heeft ook gevolgen voor de Gedichtendag 2002. "Het wordt van onze kant een zachtere, geruislozere Gedichtendag", aldus Coorevits. "We hebben veel moeten schrappen om ons budget niet te overschrijden".

Ondertussen maakte de stedelijke jeugddienst van de stad Antwerpen bekend deel te nemen aan de Gedichtendag. Jongeren kunnen hun eigen gedichten opsturen, die dan tijdens de Gedichtendag op de website van de jeugddienst gepubliceerd worden.

Twee affiches
Ook de affiche van de Gedichtendag 2002 is ondertussen klaar. "Er zijn twee affiches", klinkt het bij Behoud de Begeerte. "De ene wordt uitgegeven door boek.be, de belangenvereniging voor het boekenvak, de andere door de organisator Poetry International. Op de affiche van boek.be staat het gedicht van Hugo Claus "Het Weer". Op de poster van Poetry International staat het gezicht van Claus afgebeeld in de letters van het gedicht "Laat het gedicht zich niet schamen".

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig