ANTWERPEN - De stad Antwerpen wil 70 ex-personeelsleden van Sabena inschakelen voor het onthaal in politiekantoren. Een beter onthaal is een belangrijk hoofdstuk in het prioriteitenplan van korpschef Luc Lamine. De eerste wervingsbrieven vertrekken vrijdag al.
Vooral cabine- en baliepersoneel is gegeerd. "Zij beschikken immers over een aantal vaardigheden die bij het onthaal van een politiekantoor goed van pas komen. Ik denk aan stressbestendigheid, meertaligheid, klantgerichtheid en het beheersen van conflicthanteringstechnieken", legt burgemeester Detiège uit.

In totaal wil de stad 70 Sabeniens inschakelen. De stad werkt in dit project samen met de directie personeel van de federale politie (die verantwoordelijk is voor alle aanwervingen bij de politie) en de terwerkstellingscel Sabena van de VDAB. De eerste Sabeniens worden vrijdag al aangeschreven.

Een eerste selectie moet einde februari al achter de rug zijn. De Antwerpse politie krijgt de nodige inspraak in de selectie. Na de selectie volgt een korte opleiding. De eerste Sabeniens zouden vanaf 1 maart hun nieuwe functie al kunnen invullen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in