BOULOGNE-SUR-MER - Twee van de 15 verdachten die in staat van beschuldiging werden gesteld na de ontmanteling van een pedofilienetwerk in het noorden van Frankrijk, met vertakkingen in België, hebben de moord op een Belgisch meisje aan het licht gebracht. De moord zou gepleegd zijn eind 1999.
Deze elementen staan vermeld in een brief van één van de verdachten. De brief dateert van 4 januari 2002 en werd woensdagavond op de Franse televisiezender France 3 onthuld.

De auteur van de brief, Daniel Legrand, zoon van een Franse uitbater van een sexshop in Oostende, verklaarde dat hij getuige was van het "doodslaan" van een Belgisch meisje van 5 of 6 jaar oud, maar hij voegt eraan toe dat hijzelf onschuldig is.

"Wij hebben de briefschrijver gehoord en hij bevestigde zijn bekentenissen. Nadien hebben we een tweede persoon gehoord die eveneens in het kader van dit dossier opgesloten zit, en zij bevestigde de woorden van Legrand", aldus Gerald Lesigne, procureur van Boulogne-sur-Mer. De vrouw verklaarde eveneens getuige te zijn geweest van de moordpartij.

"We nemen deze nieuwe elementen heel serieus. Als de feiten kloppen, zou het om een Belgisch meisje gaan. We zullen bijkomend onderzoek doen", aldus nog Lesigne.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig