Anderlecht onderuit tegen rode lantaarn STVV
Anderlecht kan niet winnen na een Europese match. In een spektakelmatch op Sint-Truiden ging paars-wit ondanks twee goals van Hassan onderuit met 4-3.Coulibaly zorgde voor de zege. Anderlecht staat nu al tien punten achter op leider Club Brugge.
Beide ploegen kwamen in een weinig voor de hand liggende formatie aan de aftrap. Door blessures en schorsingen was Ariel Jacobs gedwongen om zijn team op vijf plaatsen te wijzigen. In de spits liepen Mpenza en Théreau. Baseggio stond centraal op het middenveld en achteraan verving De Man Juhasz. Bij STVV voerde Voets ook wissels door in de hoop wat meer aanvalslust in zijn team te krijgen. Coulibaly, Buvens en grote mond Vreven begonnen op de bank. In hun plaats speelden Beslija, Debroux en Van Dessel.

De match diende zich aanvankelijk aan als stiervervelend. Anderlecht liep nog met lood in de benen rond na de Europese match tegen Tottenham en Sint-Truiden strandde te veel in goede wil zonder kansen te creeëren. In de eerste twintig minuten kon het publiek zich enkel vermaken met een shot van Van Dessel. Anderlecht bakte er helemaal niets van. Een balletje van Hassan in de handen van Mignolet was de enige paars-witte dreiging.

Wat echter begon als een oersaaie eerste helft ontbrandde in de 25ste minuut plots in een wervelend spektakel. Sint-Truiden waande zich even in de zevende hemel toen Van Dessel een corner trapte en de bonkige Wasilewski zich in het kopduel als een miniem liet aftroeven door Rocky Peeters. De bal viel voor de voet van Peeters en die aarzelde niet om binnen te trappen.

Het vreugde-orgasme van STVV duurde amper vier minuten. Het vierkant draaiende Anderlecht versierde een kwartet minuten later een corner. Baseggio zwierde het leer voor doel en via enkele tussenstations viel de bal aan de tweede paal op de voet van Hassan. Mignolet was kansloos. STVV zag sterren op stilstaande fases. Bij de volgende hoekschop was het alweer raak. Van Damme buffelde met zijn arm gestrekt langs zijn lijf een hoekschopbal van Goor binnen.

De match ging nu goed op en neer. Sint-Truiden presenteerde zich niet als rode lantaarn en trok weer ten aanval. Het spitsen-duo Van Houdt-Beslija zette een actie op maar Beslija schoot naast. Van Damme besloot STVV toen maar een handje te helpen. Hij verspeelde de bal aan Van Houdt die keihard in de kruising besloot voor 2-2. Voor de spits zijn eerste van het seizoen.

En weer duurde het Truiense plezier maar eventjes. Net voor de rust werd Hassan vrijgespeeld. Dreesen kon zich niet inhouden om een vervaarlijke tackle in te zetten en scheidsrechter Wegereef legde de bal op de stip. De Egyptenaar trapte de penalty haarfijn in de kruising. Eindelijk werd Hassan beloond voor zijn inzet. De Egyptenaar is nu de paars-witte topschutter met vijf doelpunten.

Kanaries fladderen

Na de rust zakte de spektakelwaarde van de match weer naar het gemiddelde spelniveau van de spelers. De match werd weer flauwe soep. Sint-Truiden probeerde wel, maar faalde in de buurt van de 16 meter. Bij Anderlecht was het eraan te zien dat spelers als Théréau en Baseggio matchritme ontberen. Toch trok STVV nog naar voren, maar toen de bezoekende defensie een bal van de ingevallen Coulibaly niet wegkreeg knalde Van Houdt op de paal.

Plots leefde STVV weer. De kanaries fladderden naar voren en drukten Anderlecht plat. Bij een voorzet van Chimedza was Sishuba sneller op de bal en zorgde voor 3-3. En nog was het niet afgelopen. In de slotminuut dropte STVV weer een bal voor doel. Coulibaly troefde nog eens de paars-witte defensie af en zorgde voor 4-3. Staaien ontplofte en Anderlecht droop af. Met tien punten achter is de titel ver weg voor de Brusselaars. STVV heeft weer hoop onderaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in