De Franstalige journalistenbond (Association des Journalistes Professionnels (AJP)) heeft de uitlatingen van Leterme ten aanzien van de Franstalige openbare omroep RTBF veroordeeld.
'Naast het feit dat wij de neerbuigende en misplaatste vergelijking betreuren, herinneren we eraan dat journalisten en media in onze democratie een essentiële rol spelen (..) en dat ze niet de missie hebben om één of andere zaak te dienen, van welke kleur dan ook', luidt het in een persbericht.

De Franstalige journalistenbond betreurt ook dat na de talrijke incidenten die er al geweest zijn met Franstalige media, en met de RTBF in het bijzonder, 'de kandidaat voor de functie van eerste minister nog altijd niet de noodzaak inziet van correcte relaties met journalisten, die hun informatie-opdracht en kritische geest ernstig nemen'.

De AJP betreurt tot slot ook 'de vele dodelijke zinnetjes die met arrogantie worden uitgesproken tegenover de pers door de verschillende spelers in het politieke debat, vanaf het moment dat de media hen niet de zichtbaarheid geven die men zoekt'.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in