Vandereycken tevreden met beslissing voetbalbond
Foto: © Photo News
René Vandereycken, de bondscoach van de Rode Duivels, is tevreden met de beslissing van het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De Voetbalbond gaf Vandereycken zaterdag het vertrouwen en hoopt dat er met de bondscoach een akkoord wordt bereikt over een langere samenwerking.
'Ik ben tevreden omdat de beslissing van de voetbalbond een blijk van vertrouwen is voor het geleverde werk', verklaarde de 54-jarige Vandereycken. 'Binnen afzienbare tijd zal ik samen met de KBVB rond de tafel zitten. Hopelijk kunnen we de besprekingen positief afronden', stelde de bondscoach in een korte reactie.

De KBVB wil het contract van Vandereycken, dat tot eind juni 2008 liep, verlengen. Beide partijen gaan rond de tafel zitten, de KBVB hoopt dat er op 15 januari 2008 een beslissing valt.

Vandereycken begon op 1 januari 2006 als opvolger van Aimé Anthuenis als bondscoach. Onder zijn leiding slaagden de Rode Duivels er niet in zich te plaatsen voor de eindronde van het EK in Zwitserland en Oostenrijk. België eindigde in groep A pas als vijfde, na Polen, Portugal, Finland en Servië. Onder zijn leiding speelden de Rode Duivels tot nu toe 19 officiële wedstrijden. Ze wonnen zeven wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en verloren zeven keer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in